Прем’єр-міністр Володимир Гройсман представив нового виконувача обов’язків очільника Державної податкової служби — Олександра Власова. Про це повідомляє ДФС.

За словами Володимира Гройсмана, у зв’язку з ухваленням урядом рішення про проведення конкурсу на вакантну посаду голови ДФС та з метою забезпечення відкритості цього процесу в. о. голови ДФС Мирослав Продан написав заяву про звільнення за власним бажанням. Річ у тім, що Продан братиме участь у цьому конкурсі (і це він підтвердив окремою заявою), й тому не може одночасно очолювати службу і брати участь у відборі на її керівника.

«Конкурсні процедури триватимуть певний час, протягом якого служба має бути керована, тому уряд сьогодні прийняв рішення щодо покладання обов’язків голови ДФС на Олександра Власова — колишнього керівника спецпідрозділу «Фантом». Він понад два з половиною роки був у зоні АТО, знає, що таке бойовий дух та відповідальність перед бойовими побратимами, знає про те, як сьогодні нелегко знищувати схеми, які ще донедавна завдавали відчутної шкоди державному бюджету», — зазначив прем’єр-міністр.