Щоб платити європейські ціни на газ, українці повинні отримувати європейські зарплати і пенсії, вважає Олег Ляшко (на знімку). А з нинішніми доходами люди просто не зможуть оплачувати комуналку, попереджає лідер Радикальної партії. Тому вимагає встановити справедливу ціну на газ — не більш як 4,5 тисячі гривень за тисячу кубів.

«Влада не думала, коли брала на себе ці «драконівські» зобов’язання щодо підвищення ціни на газ. Бо збільшення вартості газу тягне за собою інфляцію, підвищення цін на продукти харчування і здорожчання життя мільйонів українців. До того ж у меморандумі з МВФ написано, що підвищувати зарплати і пенсії не можна. Це «драконівська» політика, внаслідок якої мільйони українців виїжджають з України. Ми пропонуємо протилежне — знижувати ціни на газ, щоб наша промисловість була конкурентоспроможна, наша продукція завойовувала нові ринки і людям платили більші зарплати. Українці не повинні виносити останні гроші, щоб сплатити «космічні» ціни на комуналку. Це грабіж серед білого дня!», — обурився лідер РПЛ.

Олег Ляшко підкреслив, що підвищення ціни на газ призведе до ще більшого зубожіння населення і знищення вітчизняної промисловості.

«За нашими підрахунками, ціна на газ має бути 4 чи 4,5 тисячі гривень за тисячу кубів, але не 12 тисяч, як нам нав’язують. Якщо нам розказують, що ми повинні платити імпортні ціни на газ — нехай дадуть людям зарплати і пенсії, як у Європі чи Америці. А коли зарплата українська, а ціна на газ «космічна», то «Нафтогаз», як вампір, висмоктує з людей останні гроші, щоб потім встановлювати рентабельність по 300 відсотків. За чий рахунок? За рахунок зубожіння людей, знищення промислових підприємств, деіндустріалізації та трудової міграції. Тому ми вимагаємо від влади змінити цю грабіжницьку політику», — заявив О. Ляшко.