Дорогі співвітчизники!

Щиро вітаю з Днем українського кіно.
Ми з вами стали свідками справжнього відродження українського кіномистецтва. За активної державної підтримки кіновиробництва цього року вже з’явилися у прокаті 12 українських фільмів, серед них «Міф», «Бобот», «Щоденник Симона Петлюри», і ще до кінця цього року на екрани має вийти 11 нових стрічок.
Переконаний, що у Держбюджеті на 2019 рік ми передбачимо суттєву державну підтримку фільмовиробництва в Україні. Наступного року планується випустити щонайменше 35 нових кінострічок.
Розвиток національного кінематографа має величезне значення для формування та зміцнення української ідентичності і водночас — це руйнівний удар по кремлівській пропаганді. Безперечно, вітчизняне кіно і надалі буде пріоритетом державної політики.
Декілька років поспіль українські кінострічки здобувають нагороди на престижних міжнародних фестивалях. А головне, наші фільми завойовують любов глядачів. І не лише в Україні, а й у світі, про що свідчать рекордні в історії українського фільмовиробництва касові збори.
Але у День українського кіно особливо пам’ятаймо, що в’язень російських окупантів, відомий український кінорежисер Олег Сенцов голодує сьогодні вже 118-й день. Як і всі українці, я дуже хочу, щоб Олег був негайно звільнений і вже наступного року відзначав це чудове свято вдома в Україні, продовжуючи творити на рідній вільній землі сучасне українське кіно. Я в це вірю! Свободу Олегу Сенцову!
Бажаю всім, хто займається українським кіновиробництвом, натхнення, творчих злетів, цікавих ідей та все більше і більше нових захоплюючих українських фільмів.
Слава Україні!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.