Шановні галичани!

Щиро вітаю з 1120-річчям заснування вашого чарівного міста.
Галич — одне з найстаровинніших міст України, славетний центр Галицько-Волинського князівства, наймогутнішої твердині на південно-західних давньоруських землях, — завжди відігравав важливу роль у суспільно-політичному, економічному, духовному, культурно-мистецькому житті Прикарпаття. Саме тут був один із наймогутніших осередків нашої державності, який продовжив традиції Київської Русі і дав назву цілому регіону України.
У переможних звитягах галицьких полків народжувався і гартувався український дух. Славнозвісні галицькі зодчі споруджували білокам’яні храми, подібних до яких не було у всьому світі. І нині Галицький замок, Княжа криниця, фундамент літописного Успенського собору, храм святого Пантелеймона, численні архітектурні пам’ятки вашого міста спонукають кожного, хто ступає на їх територію, до особливого осмислення минулого, надихаючи на творення великого майбутнього.
Сучасний Галич вирізняють унікальна духовна аура, самобутній національний колорит, широкі можливості для розвитку міжнародних зв’язків, туризму та рекреації. Це мiсто-красень, яке розвивається й набуває справді європейського вигляду. Турботливо зберігаються древні пам’ятки, оновлюються вулиці, відкриваються нові заклади — все для того, щоб жити тут було зручно і приємно.
Усі досягнення, якими багате місто, складаються із щоденної плідної праці, знань та талантів його мешканців. Саме вашими руками, дорогі друзі, твориться неповторний куточок Прикарпаття, зберігається його історія.
Тож дозвольте побажати кожній родині благополуччя, добробуту, злагоди, миру та процвітання. Переконаний, що ваша праця, наполегливість та патріотизм сприятимуть майбутньому процвітанню славного міста, всієї нашої України.
Щастя, здоров’я вам, благополуччя, нових здобутків!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.