Житомир:
Дерун, спечений у Коростені під час уже десятого міжнародного фестивалю дерунів, занесено до Книги рекордів України. Він заважив 180 кілограмів. Довжина становила 162 сантиметри, ширина — 120, а товщина — 8 сантиметрів. На виготовлення пішло 220 кілограмів картоплі, по 10 кілограмів борошна, цибулі й моркви. Загалом у Коростені використовують уже півсотні рецептів приготування цієї страви з картоплі: від звичайних зі шкварками, сиром чи грибами до дерунів у м’ясному кожусі чи капустяній сорочці, є й екзотична піца.
На знімку: перед тим, як зафіксувати рекорд, провели всі необхідні заміри.
Фото зі сторінки «Коростень Інформаційний Офіційний» у Фейсбуці.