Так заявив Президент Петро Порошенко 11 липня цього року на нараді з міністром соціальної політики Андрієм Ревою, міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, в.о. гендиректора ПАТ «Укрпошта» Ігорем Смілянським. І додав: «Державні підприємства мають виконувати певні соціальні функції», а реформа «Укрпошти» не може «відбуватися за рахунок пониження соціальних стандартів людей, в першу чергу тих, хто проживає на селі».

Здавалося б, глава держави чітко окреслив свою позицію і вона мала б спонукати доблесних керівників на відповідні дії.

Однак усе відбувається навпаки. «Перебудовна» лихоманка, яка охопила «Укрпошту» і розбурхала Чернігівську область, докотилася вже й до Волині. Ніхто не спрогнозує, чим це закінчиться.

Якщо шановні поштові керманичі та їхні міністерські куратори задумали добити поштову галузь, а вимога Президента України для них нічого не важить, тоді постає запитання: на кого працюєте, панове?!

Редакція газети «Голос України» звернулася з листом до міністра інфраструктури Володимира Омеляна та гендиректора «Укрпошти» Ігоря Смілянського з проханням роз’яснити, чому досі відбувається процес ліквідації поштових відділень у сільській місцевості, тоді як Президент України Петро Порошенко вважає це «категорично неприйнятним».

Колаж Олексія КУСТОВСЬКОГО.