Напередодні 655-ї річниці від часу заснування Вінниці в місті урочисто відкрили першу чергу нового сучасного підприємства — заводу холодильного обладнання. Майже тисячу робочих місць створено інвестором — Українською пивною компанією — на новому виробництві.

Разом із вінничанами День міста святкували Президент держави Петро Порошенко та Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман з дружинами.

Фото з сайту глави уряду.

Під час роботи в тестовому режимі виготовлено першу продукцію. Завершити будівництво планують до 2020 року. Десять мільйонів євро вже витрачено на спорудження й придбання обладнання. «Це один із найкращих подарунків до Дня міста, але він не єдиний, — наголосив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Палац дітей та юнацтва, заняття в якому відвідують майже п’ять тисяч учнів шкіл, отримав чудовий стадіон. Спорудили його за міжнародними стандартами».
Разом із вінничанами іменини міста над Південним Бугом святкували Президент держави Петро Порошенко та Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
— Вінничани були перші, хто у 2014 році під час російської агресії відправив добровольців і волонтерів на фронт, — наголосив Петро Порошенко. — Штаб Повітряних сил, який розташовується у Вінниці, з першого дня війни забезпечив надійне прикриття мирного неба України, кращі сини і доньки, вінничани і вінничанки, віддали своє життя, захищаючи незалежність рідної держави. Вінниця і Вінниччина вміють працювати, і це символ, яким Вінниця стала в реалізації децентралізації.
Глава держави також звернувся зі словами вітання до мешканців низки інших міст: «Вітаю Дніпро, Миколаїв, Луцьк, інші міста, які в ці дні святкують іменини. Окремо хочу привітати Луганськ, який знаходиться нині на окупованій території. Нехай нас почують луганчани, ми зробимо все можливе, щоб повернути святкування Дня Луганська разом з українським суверенітетом і українським прапором».
— Успіх мого рідного міста розпочався з того, що влада почала поважати людей, — зазначив у свому виступі Володимир Гройсман. — У такому об’єднанні, такій співпраці разом робимо і можемо робити багато добрих справ.
Керівник уряду звернув увагу на те, що навіть дощова погода не завадила святу. «Нас усіх зігріває тепло сердець за будь-якої погоди», — наголосив він.
В. Гройсман узяв також участь у відкритті стадіону, спорудженому на території Палацу дітей і юнацтва.
Тут для глядачів облаштовано трибуни з накриттям на 500 місць, збудовано приміщення з роздягальнями та душовими. Стадіон має освітлення прожекторами та світлодіодними світильниками, інформаційне табло. Поруч обладнали стоянку для автомобілів та велопарковку. Вздовж тротуару біля палацу, розширеного і відремонтованого, проклали велодоріжку. Навколо території стадіону встановили новий паркан.
Роботи з будівництва стадіону провели в короткі строки: розпочали у березні нинішнього року, завершили в першій декаді вересня. Використали 19 мільйонів гривень. З них вісім мільйонів — кошти держбюджету, отримані за програмою «Будівництво футбольних полів у регіонах України», решта — з міського бюджету Вінниці.
— У 2017-му на такі об’єкти уряд виділив 250 мільйонів гривень, а вже в нинішньому — 370 мільйонів гривень, — зазначив Прем’єр-міністр.
Після коротких урочистостей відбувся перший поєдинок двох дитячих команд. Перед його початком удари по м’ячу зробили поважні гості — глава уряду Володимир Гройсман, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, голова облради Анатолій Олійник та міський голова Вінниці Сергій Моргунов.