Запропонований опозицією акт про повернення до Конституції 2004 року, який передбачає запровадження парламентсько-президентської форми правління, не можна здійснити з юридичної точки зору. Таку думку висловив журналістам лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов (на знімку) на брифінгу після погоджувальної ради.

«На мій погляд, це неможливо зробити юридично», — сказав він.

Лідер регіоналів запропонував винести це питання на референдум.

Водночас О. Єфремов не виключив, що деякі депутати із фракції Партії регіонів приймуть рішення про вихід із фракції. Зокрема, щодо парламентарія Віталія Грушевського, котрий виступив на Майдані, то, зі слів О. Єфремова, на даний момент офіційної заяви про його вихід із фракції немає. Але лідер фракції не виключив, що «окремі депутати можуть прийняти таке рішення під тиском». При цьому О. Єфремов відзначив, що депутати-мажоритарники із фракції Партії регіонів мають право на свою точку зору.

Крім того, лідер фракції підкреслив, що федералізація України не є офіційною позицією фракції Партії регіонів.

«Це не позиція фракції. Ми це питання не обговорювали. Рішення з цього питання не приймалося, але така думка є», — зазначив О. Єфремов. Він пояснив висловлювання деяких депутатів про федералізацію наслідком небажання виконувати накази влади в Західній Україні.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.