Якщо керівники фракцій не зможуть домовитися, треба виносити всі питання на обговорення у сесійну залу. І у такий спосіб надати змогу виступити представникам усіх політичних сил, і не за скороченою, а за повною процедурою. Таку думку висловив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак на брифінгу після погоджувальної ради.

Відповідаючи на запитання журналістів, глава парламенту повідомив, що наразі в нього немає жодної заяви від депутатів про вихід із фракцій. Як і підписів за відставку Голови Верховної Ради та його першого заступника, про що повідомляли деякі ЗМІ. За його словами, навіть не брали підписні листи для збору таких підписів.

«Підписів на відкликання Голови Верховної Ради немає, тому що не брали списки (підписні листи. — Ред.), — сказав Володимир Рибак. — Якщо зберуть підписи, то я одразу винесу це питання на голосування, нехай сесійна зала визначиться. Немає жодних питань. Буде другий Голова Верховної Ради, дай Бог, у мене вистачить обов’язків. Я пройшов дуже багато посад і за крісло ніколи не тримався». Водночас Володимир Рибак повідомив, що є проект постанови про відставку Першого заступника глави парламенту Ігоря Калєтніка, однак не підкріплений підписами депутатів.

«Постанова є. Але вона не підкріплена підписами, тому не може розглядатися», — сказав Володимир Рибак.

Глава парламенту також запевнив, що Президент України Віктор Янукович продовжить консультації з опозицією про призначення Прем’єр-міністра України.

«Президент вестиме переговори з представниками опозиції на цьому тижні. Але поки що до парламенту не надходило жодного документа від Президента щодо кандидатури Прем’єр-міністра», — сказав В. Рибак.

Голова Верховної Ради також зауважив, що нині в парламенті не зареєстровано жодного проекту рішення щодо конституційної реформи, про яке говорили на погоджувальній раді лідери опозиційних фракцій.

Глава парламенту вкотре наголосив, що головним завданням Верховної Ради є законотворення. «Це вищий законодавчий орган держави, — підкреслив Володимир Рибак. — Пообіцяли людям на Майдані — треба приходити у Верховну Раду, писати закон, вносити пропозиції. Мітинг — це одне, а робота депутата — це зовсім інше. Але, на жаль, мітингівщина триває. 3/4 депутатів ніяк ще не можуть відірватися від мітингів».