Учора Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся зі Спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером. 

Керівник секретаріату Голови Верховної Ради України Тетяна Подольська, Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

 

Посол США в Україні Марі Йованович, Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Фото  Андрія НЕСТЕРЕНКА.

На початку зустрічі Андрій Парубій подякував Сполученим Штатам Америки за підтримку України у час російської агресії. Також Голова Верховної Ради високо оцінив особистий внесок К. Волкера у справу підтримки України. «Україна часто зазнає кібер- та інформаційних атак з боку Росії. Тому зараз, напередодні виборів, надважливою є підтримка і співпраця зі Сполученими Штатами Америки, які дуже добре знають, що таке російські кібератаки, зокрема, втручання у вибори», — сказав А. Парубій.
Курт Волкер відзначив, що «безпека виборів — це наш спільний інтерес, тому ми активно співпрацюємо з української владою і неурядовими організаціями, щоб забезпечити безпеку виборів».
Голова Верховної Ради України розповів Спецпредставнику Держдепартаменту США про законодавчі плани Верховної Ради на нинішню сесію. Зокрема, А. Парубій підкреслив, що передвиборчий час — це час можливостей.
Головним законодавчим пріоритетом голова парламенту визначив питання національної безпеки.
Також А. Парубій наголосив, що важливим є аспект інформаційної безпеки, «адже в Україні існує мережа так званих засобів масової інформації, керованих із країни-агресора, які фактично виконують роль інструмента російської пропаганди».
«Як російський агресор окупував частину українських земель, — так окупованою є і частина інформаційного простору України», — підсумував Голова Верховної Ради України.
Своєю чергою, К. Волкер висловив розуміння небезпеки поширення російської дезінформації.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.