Мінімальна зарплата у бюджеті-2019 повинна бути не менш як 6000 гривень, вважає лідер Радикальної партії.

Олег Ляшко домагається достойної зарплати для людей праці.

Фото прес-служби РПЛ.

Олег Ляшко переконаний: запропонована Кабміном мінімалка на рівні 4200 гривень (120 євро) не розв’яже проблему масового відтоку кадрів за кордон.
«У нашої команди головна претензія до проекту бюджету одна: це консервація бідності. Соціальні параметри — заробітна плата, пенсії та допомоги, — які передбачені у цьому бюджеті, не дають дорослій людині нормально задовольняти свої потреби і прирікають пенсіонерів на жебрацтво. Мінімальну зарплату, яку отримують понад чотири мільйони людей, хочуть встановити на рівні 4173 гривень на місяць. Хай проживуть на таку зарплату ті, хто це пропонує. Потім дивуються, чому мільйони людей їдуть по Польщах. А як можна подолати бідність, зупинити трудову міграцію і відновлювати економіку країни, коли українці не можуть вдома заробити, щоб прогодувати сім’ю? За підрахунками фахівців Радикальної партії, мінімальна зарплата повинна становити не менш як 6000 гривень на місяць. Саме цього ми вимагаємо від уряду під час доопрацювання бюджету», — заявив народний депутат.
О. Ляшко наголосив на тому, що перерахунок пенсій потрібно провести якомога швидше.
«Підвищення мінімальної зарплати дасть додаткові надходження до Пенсійного фонду — 40 мільярдів гривень. Цей ресурс можна спрямувати на перерахунок пенсій для колгоспників, чорнобильців, військовослужбовців, інших категорій пенсіонерів. Сьогодні майже чотири мільйони пенсіонерів отримують мінімальну пенсію — 1500 гривень на місяць. Виконання вимог Радикальної партії дасть можливість підняти пенсію для цих людей щонайменше на тисячу гривень з нового року. Тому вимоги до уряду: збільшення мінімальної заробітної плати, перерахунок пенсій для мільйонів пенсіонерів, насамперед для колгоспників, які мають великий трудовий стаж і мізерну пенсію», — зазначив лідер Радикальної партії.
Політик переконаний: тарифи на комунальні послуги і ціни не повинні зростати, поки зарплати і пенсії не збільшаться.