Ужгородський міськрайонний суд прийняв обґрунтоване та виважене рішення і відхилив клопотання Закарпатської обласної прокуратури про відсторонення Богдана Андріїва з посади міського голови. Так про цей резонансний факт офіційно інформує прес-служба Ужгородської міськради. Судове засідання відбулося 19 вересня.
До речі, Богдан Андріїв є фігурантом справи про розкрадання коштів під час реставрації пам’ятки архітектури національного значення «Амбар та винний льох XVII століття», відомої як «Совине гніздо» (див. «Голос України» за 31 серпня і 8 вересня). Частину коштів на реставрацію виділили з міського бюджету, ще частину — з гранту Європейського Союзу. Б. Андріїва звинувачують у сприянні розкраданню понад 6,5 мільйона гривень. Останній заперечує висунуту йому підозру.
У ролі свідків захист залучив на засідання працівників Ужгородського міськвиконкому, які заперечили виконання неправомірних наказів міського голови. Свідком виступив і голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який за-
кликав залишити очільника міста на посаді: «Ми вступаємо в осінньо-зимовий період. Дуже важкий і фінансово, і економічно для України і для області. Ми з міським головою в цих питаннях взаємодіємо». Він також зазначив, що кримінальне провадження було порушено у 2015 році та стосується колишнього міського голови Ужгорода, який підписував контракт з польською організацією на отримання гранту.
«У судовому засіданні прокурором не було доведено, що підозрюваний, перебуваючи на посаді Ужгородського міського голови, може знищити докази кримінального правопорушення та здійснити незаконний вплив на свідків злочину. З огляду на вказане, слідчий суддя відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про відсторонення Богдана Андріїва від здійснення посадових обов’язків», — сказано в повідомленні Ужгородського міськрайонного суду.

Ужгород.