За участі представників різних фракцій та груп, під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради, представника України в гуманітарій підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України Ірини Геращенко відбулося засідання неформальної групи «Мінська платформа» за участі Надзвичайного Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернста Вольфґанґа Райхеля (на знімку), Надзвичайного і Повноважного Посла Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон (на знімку), директора відділу зовнішньої політики політичного відділу Посольства США в Україні, радника спецпредставника США в Україні Джона Кастнинга.

Учасники засідання обговорили безпекову та гуманітарну ситуацію на Донбасі, проблему невиконання Мінських угод Росією.
Особлива увага була приділена питанню пролонгації Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Представники країн—партнерів України по «нормандському формату» переговорів Ернст Райхель та Ізабель Дюмон відзначили важливість ухвалення згаданого закону задля продовження політико-дипломатичного врегулювання ситуації на сході України.
Е. Райхель та І. Дюмон запевнили в підтримці України на шляху відновлення територіальної цілісності та зауважили, що намір окупаційної адміністрації Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях України провести незаконні вибори нелегітимних представницьких органів не відповідає Мінським домовленостям. Було зазначено, що в разі проведення таких виборів вони вважатимуться незаконними і лише ускладнять переговори з мирного врегулювання ситуації на сході України.
Представник гуманітарної підгрупи ТКГ Ірина Геращенко та представники різних фракцій і груп парламенту наголосили на необхідності посилення санкційного тиску проти країни-агресора РФ. Було зазначено, що Росія за останні роки не виконала жодних зобов’язань у безпековому та гуманітарному блоці Мінських домовленостей. 
Е. Райхеля та І. Дюмон було детально поінформовано про систематичні обстріли на Донбасі з боку РФ та підконтрольних їй бойовиків та про зволікання російської сторони в питанні звільнення заручників та політв’язнів Кремля.
Під час засідання учасники також обмінялися думками щодо перспектив розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі та необхідності протидії реалізації політичного проекту РФ «Північний потік-2».
У засіданні взяли участь народні депутати України: Ігор Алексєєв, Ольга Бєлькова, Олександр Бригінець, Наталя Веселова, Сергій Висоцький, Віктор Вовк, Ганна Гопко, Мустафа Джемілєв, Остап Єднак, Світлана Заліщук, Валерія Заружко, Марія Іонова, Іван Крулько, Дмитро Лубінець, Юрій Павленко, Ігор Попов, Борис Тарасюк, Сергій Тарута, Андрій Тетерук, Оксана Юринець, Мустафа-Масі Наєм, Олена Масоріна, Ірина Луценко.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.