На контролі «Голосу України»: ремонт доріг

Поточний середній ремонт дороги районного значення Підполоззя — Абранка у Воловецькому районі здійснює підрядна організація КП «Агрошляхбуд». Дорожнє покриття із суцільним асфальтом не відновлювали тут із радянських часів, ремонтники тільки періодично латали ями та вибоїни. Теперішні роботи фінансуються за рахунок Дорожнього фонду.
У цьому ж гірському районі турецька компанія ТзОВ «ОНУР» завершила капітальний ремонт ділянки дороги районного значення Воловець — Яблунево.
— Ремонт зроблений у межах райцентру Воловець поблизу ключових об’єктів, до яких важливий швидкий під’їзд транспорту, — районної лікарні, поліклініки, школи, дитсадка тощо, — наводить слова керівника облдержадміністрації Геннадія Москаля прес-служба ОДА. — Ця ділянка дорожнього покриття була розбита вщент і не ремонтувалася кілька десятиліть. Роботи фінансувалися з Дорожнього фонду та бюджету Воловецької селищної ради.
А Ужгородська міська рада подає позов до Господарського суду Закарпатської області про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю «Олександрія КЕПІТАЛ» 895 тисяч 380 гривень за неякісно виконані роботи з капітального ремонту вулиці Перемоги в обласному центрі.
Відповідно до договору підрядник мав закінчити все до 20 грудня минулого року, однак із невідомих причин цього не було зроблено. А те, що виконано, — неякісне, чим територіальній громаді Ужгорода завдано матеріальної шкоди у зазначеному розмірі. Все підтверджено висновками судового експерта.
Щоб повернути бюджетні кошти і не допустити порушення прав територіальної громади, департамент міського господарства проситиме суд накласти арешт на грошові кошти ТОВ «Олександрія КЕПІТАЛ».

Ужгород.

На знімку: триває ремонт дороги Підполоззя — Абранка.

Фото надано прес-службою ОДА.