У рамках програми «Львів науковий» місто виділило 500 тис. грн на преміювання талановитих вчених та для проведення наукових конференцій. Цю програму започаткували три роки тому для забезпечення та промоції наукового потенціалу Львова, сприяння обміну між науковими центрами та матеріальної підтримки вчених.

Заявки на фінансування соціально-наукових проектів, які розглядають на конкурсній основі, можуть подати вищі навчальні заклади, науково-дослідні інститути, а також самі науковці, але за умови, що заплановані заходи не комерційні.
Торік було премійовано 20 вчених по 25 тис. грн, профінансовано проведення 11 конференцій. Обов’язковою умовою програми є преміювання не більш як п’яти молодих науковців віком до 40 років.

Як розповів директор КП «Львівське конференц-бюро» Андрій Павлів, ця програма дає змогу сприяти розвитку науки та ділової гостинності Львова. Місто підтримує проведення конференцій та симпозіумів й отримує натомість велику кількість розумних і успішних людей, котрі приїжджають сюди ділитися знаннями.