Бориспільського бізнесмена Олексія Алякіна можуть передати РФ, бо він оголошений нею у міжнародний розшук начебто за скоєння економічних злочинів. Питання про його долю почав розглядати Апеляційний суд Чернігівської області. Перед цим Новозаводський районний суд Чернігова ухвалив рішення застосувати екстрадицію.

Як повідомила журналістам під будівлею Апеляційного суду дружина підприємця Алла Алякіна, кримінальна справа в Росії стосовно її чоловіка з’явилась після того, як вони почали допомагати українській армії та через два роки після їх виїзду з РФ. «Ми возили в АТО обмундирування, медикаменти, все, що хлопці просили, до себе на завод влаштували ветеранів АТО, оплачуємо навчання їм і їхнім дітям», — розповіла Алла Алякіна.

На захист земляка з ветеранами АТО приїхав відомий російський актор, який воює на Донбасі в складі українських військових формувань, Анатолій Пашинін. «Я йому зобов’язаний життям, як і багато моїх побратимів, яким він допомагав», — зазначив доброволець.
Прес-секретар обласної прокуратури Тетяна Похілько повідомила, що в Росії Олексій Алякін підозрюється в шахрайстві в особливо великих розмірах. Нині перевіряються обставини, що можуть завадити його видачі.
Засідання суду не відбулося, адже підозрюваного не доставили в зал засідань через ремонт, що там проводиться. Коли буде наступне засідання — невідомо.