Івано-Франківщина увійшла до трійки регіонів, де найшвидше було сформовано обласні бюджети.
Про це повідомили на селекторній нараді, яку проводили під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Упродовж наради розглядали питання про економічну децентралізацію, особливості нових Бюджетного і Податкового кодексів. Область на селекторній нараді представляли т. в. о. першого заступника голови облдержадміністрації Сергій Басараб, т. в. о. заступника голови ОДА Володимир Кушнір, керівники профільних департаментів, податківці, міські голови.
Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Галина Карп у коментарях зазначила: прийнятий 5 січня бюджет Прикарпаття прискорив затвердження місцевих бюджетів. На сьогодні таких уже — 13. Решта вісім будуть прийняті до 20 січня.
Окрім прискорення процесу затвердження основних фінансових документів, перед органами виконавчої влади на місцях, за словами Галини Карп, ставиться завдання провести масово-роз’яснювальну роботу стосовно застосування норм бюджетного та податкового законодавства в частині децентралізації бюджетних повноважень. Зокрема, щодо запровадження податку з підакцизних товарів та на нерухомість.
Окрім Івано-Франківщини, головні річні кошториси оперативно прийняли Київська та Закарпатська області.
 
Івано-Франківська область.