Не справдився песимістичний прогноз окремих фахівців про невиконання надходжень до зведеного бюджету Вінниччини: загальні надходження до скарбниці становлять рекордну для регіону суму — 4,5 мільярда гривень.
Левова частка — кошти від податку на доходи фізичних осіб. Цей платіж у повному обсязі залишається у місцевих бюджетах. «Ми подали приклад, як можна наповнювати казну без жодного тиску на бізнес, а лише завдяки посиленню роботи з дотримання податкового законодавства, — каже начальник головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Мирослав Продан. — Завдяки ліквідації тіньових схем, відновлення роботи деяких підприємств, викриття фактів відмивання грошей, проведення роботи з недобросовісними підприємцями, підвищенню рівня їхнього сумління вдалося зібрати коштів більше, ніж передбачали».
Так, після заслуховування керівників 105 суб’єктів господарювання, де була заборгованість із зарплати та податку на доходи фізичних осіб, усі суб’єкти позбулися боргових «хвостів». Бюджет отримав 1,2 мільйона гривень. Завдяки впливу «фіскалів» 444 юридичні особи та 386 фізичних осіб-підприємців підвищили зарплати своїм працівникам. А це — ще понад один мільйон гривень платежів. Що більше грошових надходжень до бюджету, то надійніші соціальні гарантії. Керівник фіскальної служби краю запевняє усіх платників податків: і нинішнього року не буде тиску на бізнес. Його підлеглі працюватимуть цивілізованими методами. Того самого вимагатимуть від кожного, хто зобов’язаний сумлінно наповнювати державну скарбницю.
 
Вінницька область.