За добу (станом на ранок 2.10) російські найманці 21 раз відкривали вогонь по наших військових, зокрема 4 рази із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. За даними прес-центру штабу АТО, ворог гатив у районах населених пунктів Кримське, Золоте, Новозванівка, Луганське, Зайцеве, Піски, Красногорівка, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі населеного пункту Водяне противник обстріляв з мінометів 120-го та 82-го калібрів, а по опорних пунктах біля Луганського двічі відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм. Також по захисниках Луганського бойовики застосовували озброєння бойових машин піхоти.
«Бойовики здійснили вогневий наліт на населений пункт Водяне. Ворог обстрілював житловий сектор цього села на Приазов’ї з артилерії калібру 122 мм, а також мінометів 82-го та 120-го калібрів, використавши загалом 31 артилерійський снаряд та 16 мін. Наслідки злочину російсько-окупаційних військ нині уточнюють представники української сторони СЦКК спільно з СММ ОБСЄ. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає. За даними розвідки, чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та шістьох поранено», — зазначили в штабі.