Завдяки міській програмі «Теплий дім» у Львові цього року провели термомодернізацію двох будинків на вулиці Трильовського та Вернадського. Замінили вікна на сходових клітках, утеплили фасади, завдяки чому вдалося зменшити використання теплоносіїв. Загальна вартість робіт — майже 2,5 мільйона гривень. Термін виконання — три місяці. Приблизно третину коштів відшкодували з міського бюджету в рамках програми «Теплий дім». Ще 45 відсотків затрат компенсують завдяки державній програмі. У планах — встановлення індивідуальних теплових пунктів, що в кінцевому підсумку дасть змогу зекономити до 50 відсотків енергоносіїв.
Як розповіли в міській раді, завдяки програмі «Теплий дім» протягом трьох років ОСББ та ЖБК Львова отримали 92 кредити на суму 37 мільйонів гривень на утеплення 84 будинків.
Цьогоріч під програму «Теплий дім» закладено понад 8 мільйонів гривень.
«Коли отримують гроші за програмою «Теплий дім», то фактично мають позику, тому що компенсація перекриває відсотки і зменшує кредит, — пояснив керівник відділу супроводу ОСББ міської ради Сергій Солтис. — Це дуже вигідно для мешканців, які вирішили модернізувати свої будинки».

Львів.