Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у середу провів зустріч з Керівником Групи підтримки України Європейської Комісії Пітером Балашем (на знімку).

Під час зустрічі Сторони обговорили стан підготовки «Плану відновлення країни на 2015—2017». В. Гройсман, який координував його розробку, працюючи в уряді, підкреслив, що цей документ, який напрацьований з урахуванням європейського досвіду, «має велике значення, зважаючи на його системність». Нині План передано Національній раді реформ, і він доопрацьовується урядом.

На думку керівника парламенту, План має бути остаточно доопрацьований вже до середини лютого. «Я робитиму все для втілення Плану в життя, його реалізації, організації роботи парламенту в частині прийняття оптимальних рішень», — заявив В. Гройсман.

В. Гройсман також повідомив, що нині він працює над підготовкою перспективного плану законотворчої роботи на 2015—2017 роки, який буде підготовлено у відповідності до Плану відновлення країни та узгоджено з програмою розвитку України «Стратегія 2020», коаліційною угодою, Угодою про Асоціацію між Україною та Європейськім Союзом.

Голова Верховної Ради наголосив, що Президент, парламент і уряд є однодумцями й одностайні в необхідності здійснення реформ і реалізації цього Плану.

Своєю чергою П. Балаш наголосив на важливості того, що робота, яку провів В. Гройсман, працюючи в уряді, «не загублена і має логічне продовження». Він заявив про готовність Європейської Комісії надати експертну допомогу під час завершення підготовки «Плану відновлення країни на 2015—2017» і підготовки плану законотворчої роботи на 2015—2017 роки.

Прес-служба Верховної Ради.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.