ІВАНО-ФРАНКІВСЬК:
На Прикарпатті провели ІІІ гастрономічний фестиваль капусти «Подяка Богу за врожай». Він відбувся в селі Гарасимів Тлумацького району. Голубці і вареники, квашенина, пиріжки, салати і навіть печиво з капусти — все це і не тільки можна було побачити і скуштувати.
Ідею такого фестивалю депутат Івано-Франківської облради Богдан Станіславський запозичив у поляків, побувавши там кілька років тому на святі квасолі.
Якщо два перші свята капусти відбувалися в селищі Обертин, то тепер фестиваль набув статусу мандрівного. Цьогоріч естафету прийняв Гарасимів, а наступного року гості зберуться в Яківці. «Отак фестиваль мандруватиме від села до села, де є славні традиції вирощування та споживання капусти», — зазначив Богдан Станіславський.
У Гарасимові дванадцять фольклорних колективів району представили не лише традиційні страви своїх сіл, а й автентичні пісні, обряди, зокрема й присвячені її величності капусті. Адже в багатьох селах Тлумаччини спеціалізуються на вирощуванні цієї культури.