Спостерігаючи за подіями в країні, в тому числі в зоні АТО, важко зрозуміти, чому досі не розглянуто питання про скасування закону про спеціальний статус Донбасу.

На цьому під час брифінгу наголосив народний депутат, свободівець Андрій Іллєнко.

Так само, вважає він, треба заслухати звіт про те, чому наші солдати досі не можуть вести бій із противником, який стріляє в них.

Парламентарій переконаний, що нині в країні потрібно вводити воєнний стан, щоб перевести економіку країни та її промисловість на воєнні рейки. «Політика, яку проводить наша держава, нагадує політику Центральної Ради своєю нечіткою позицією», — наголосив А. Іллєнко.

Його думку розділяє й інший свободівець, народний депутат Михайло Головко. Він звернув увагу на те, що на прохання про посилення санкцій до ворожої нам Росії депутати часто чують у відповідь від іноземних партнерів закиди, що наша держава сама тісно співпрацює з агресором і не запроваджує жодних обмежень зі свого боку. Саме тому свободівці вже давно зареєстрували законопроект, який забороняє працювати на території України російським фінансовим установам, але для розгляду цього питання немає політичної волі. Так само, як немає її й для перекриття кордону з агресивним сусідом та припинення дипломатичних стосунків.

Вл. інф.