Біатлон. Холменколлен (Норвегія). Наш Сергій Семенов (на знімку) на восьмому етапі Кубка світу завоював другий особистий подіум у сезоні — і знову на дистанції своїх улюблених 20-кілометрових перегонів. І тепер на чемпіонаті світу (відбудеться у фінському місті Контіолахті з 4 по 15 березня) одягне червоний біб лідера заліку в індивідуальних перегонах. Уперше в історії чоловічого українського біатлону!

Холменколлен порадував спортсменів ідеальною біатлонною погодою з абсолютним штилем на стрільбищі, що дозволило учасникам перегонів відзначитися високою точністю. І лідер чоловічої збірної України скористався шансом на всі сто! Бездоганно розстрілявши всі 20 мішеней, Сергій показав відмінний хід по дистанції (11-те місце по чистій швидкості) і заслужено піднявся на п’єдестал із бронзовою нагородою!

«Золото» цього разу здобув Мартен Фуркад. Француз дуже грамотно розклав сили по дистанції, додаючи з кожним наступним колом, і був абсолютно бездоганний у стрільбі. Це була 37-ма перемога знаменитого Мартена на етапах Кубка світу!

Приємно сказати, що Сергій Семенов — ще й головний претендент на Малий кришталевий глобус в індивідуальних перегонах перед світовим чемпіонатом. Перевага чернігівчанина над Міхалом Шлезінгром, який іде другим, — 20 очок.

Залік індивідуальних перегонів:

1. Сергій Семенов (Україна) — 102 очки; 2. Міхал Шлезінгр (Чехія) — 82; 3. Євгеній Гаранічев (Росія) — 80.

Учора в Холменколлені був день відпочинку, а сьогодні учасники етапу — жінки та чоловіки — змагатимуться в спринті.

 

Фото  bіathlon.com.ua.