Президент України Петро Порошенко у зверненні у зв’язку з трагедією під Волновахою закликав світ до солідарності з Україною.
Глава держави у зверненні заявив, що смерті мирних громадян під час ракетного удару по автобусу — на совісті об’єднаної деенерівсько-еленерівської банди та тих, хто за нею стоїть, з чиїх рук вона годується, хто її озброює, муштрує та надихає на криваві злочини.
Президент запевнив, що «наші воїни здатні дати гідну відсіч». «Будучи прихильниками миру, ми готові боронити свою землю, — підкреслив П. Порошенко. — З вересня минулого року, за час, поки нам вдалося зупинити активні бойові дії, ми наростили м’язи. Щотижня передаємо у війська сотні одиниць зброї та військової техніки, як нової, так і відремонтованої».
Він також повідомив, що підпише указ про чергову хвилю мобілізації, висловивши впевненість, що український народ підтримає це рішення і мобілізація буде проведена успішно. Глава держави зауважив, що у зв’язку з терористичною атакою буде ще більше посилено обмеження на пересування через лінію, за якою розташовані підконтрольні бойовикам райони Донбасу, та завершено зведення фортифікаційних споруд, які захищають від можливої контратаки з боку бойовиків.
Водночас П. Порошенко заявив, що залишається прихильником мирного врегулювання на Донбасі — в рамках його Мирного плану і мінських домовленостей. «Робив, роблю і робитиму для цього все можливе. І навіть — неможливе», — сказав керівник держави.
Президент також висловив думку, що масовий розстріл людей в Парижі та Волновасі — це події з одного й того ж ряду. І закликав цивілізований світ згуртуватися в боротьбі з тероризмом. П. Порошенко поінформував, що президент Європарламенту Мартін Шульц у розмові з ним запевнив, що в четвер Європарламент закличе керівництво Євросоюзу внести так звані «ДНР» та «ЛНР» до списку терористичних організацій. Глава держави висловив глибоке співчуття родинам загиблих та постраждалих від рук терористів і закликав весь світ до солідарності з Україною, а всіх українців — до єдності перед загрозою, якою є агресія проти нашої країни та терористичні атаки.