За підозрою у вбивстві 14-річної школярки із села Ширмівка, що в Погребищенському районі на Вінниччині, затримано її вітчима.

Про несподіване зникнення доньки повідомила в міліцію її мама. Протягом трьох діб розшукували дівчинку. Її тіло знайшли в полі, біля сусіднього села. За словами начальника Погребищенського райвідділу міліції Станіслава Бондаренка, підозри правоохоронців одразу впали на вітчима. 

31-річний чоловік помітно нервував та уникав розмов з міліціонерами. Посилався на те, що йому треба шукати дитину, а не гаяти час.

За інформацією правоохоронців, саме він був тією людиною, яка останньою бачила дитину перед її зникненням. На це вказали сусіди та подруги дівчинки. Поки мама була на роботі, вона доглядала двох молодших сестричок, одній із яких п’ять, а іншій лише три рочки. В селі кажуть, що мама мала гарну помічницю. Сестрички любили її за те, що часто співала їм пісень. Так було і того фатального для дитини дня. Її пісню перервав голос п’яного вітчима, який під вечір повернувся додому. Згодом сказав, що піде в сусіднє село провідати батька. Дівчинка не хотіла, щоб у такому стані чоловік вирушав у дорогу. Хвилювалася, щоб не замерз посеред поля. Той розлютився на зауваження і схопив дитину за шию. Коли відпустив руки, дівчинка вже не дихала. Щоб замести сліди, взяв тіло на плечі, відніс на поле і викинув у чагарники.

У цьому він зізнався під тиском неспростовних доказів, зібраних міліціонерами під час розслідування кримінального провадження за фактом смерті школярки. За висновком судово-медичної експертизи, смерть дитини настала внаслідок тупої травми шиї та механічної асфіксії. У секторі зв’язків із громадськістю обласної міліції повідомили кореспонденту «Голосу України», що за такий злочин чоловікові загрожує ув’язнення на строк до 15 років.

 

Вінницька область.