Сімох колишніх працівників Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Кіровоградській області, в тому числі і її керівника, було засуджено за хабарництво в особливо великих розмірах.

За вироком Ленінського районного суду міста Кіровограда у справі  про вимагання та отримання хабарів колишнього начальника інспекції засуджено до дев’яти років позбавлення волі, заступника та ще двох підлеглих — до шести років. Ще трьом фігурантам грандіозної корупційної схеми, яких визнано винними у хабарництві, суд призначив покарання, не пов’язані з позбавленням волі, врахувавши пом’якшуючі обставини.

За інформацією прес-служби прокуратури області, в судовому засіданні повністю доведено причетність звинувачених до 21 епізоду вимагання та отримання хабарів у розмірі від однієї до сімдесяти п’яти тисяч гривень.

Протягом досить тривалого часу чиновники вимагали кошти з підприємців та громадян за легалізацію об’єктів самовільного будівництва та незаконну видачу ліцензій, підписання декларацій про готовність об’єктів, непритягнення до адміністративної відповідальності, уникнення та зменшення сум штрафних санкцій за виявленими правопорушеннями у сфері будівельних норм і правил тощо. 

Крапку в протизаконній діяльності  поставлено працівниками прокуратури області та міліцією навесні минулого року — хабарників було викрито й затримано безпосередньо у їхніх службових кабінетах.

 

Кіровоградська область.