Групу випускників Гощанського навчального відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за спеціальністю «коваль ручного кування», де навчалися мешканці різних областей країни, уже назвали зоряною. Адже вона зуміла показати свою майстерність на міжнародному фестивалі «Металеве серце України», виставці «Ковальський вернісаж», що відбувалися у Рівному, а також чудові випускні ковані роботи. 

Найвищі бали отримало художнє панно, виконане сорокарічним Володимиром Сасом (на знімку), направленим на навчання Ковельським міськрайцентром зайнятості. Батько п’ятьох дітей намагається бути універсальним фахівцем, щоб не залишатися без роботи у невеликому Ковелі: він і бджоляр, і висококваліфікований столяр, а тепер ще й коваль. Чоловік планує у власній садибі, окрім пасіки і столярної майстерні, відкрити ще й кузню.

Хочуть започаткувати власну справу також випускники-ковалі з Рівного та Ківерців Волинської області. На одному з профільних підприємств Донеччини отримав роботу Михайло Недвецький з Красного Лиману. Роман Руссу з Чернівців вирішив залишитися на Рівненщині і уже має кілька пропозицій щодо працевлаштування від роботодавців.

Рівне.

Фото надане Рівненським обласним центром зайнятості.