Рівненська атомна електростанція стала темою одного з уроків для четвертокласників у школі Лейпцига. Про РАЕС та про атомну енергетику дітям розповіла доктор історичних наук, науковий керівник Інституту Гердера (м. Марбург, Німеччина) Анна Вероніка Вендланд, яка працює над «Історією радянських та пострадянських атомоградів» та уже двічі з відрядженнями бувала на РАЕС.

— У цій школі, в класі 4-А, навчається мій син Ілля-Микола, — каже   А. Вендланд. — Я провела для дітей урок про атомну енергетику, розказала про роботу на Рівненській АЕС, показала фотографії, які я зробила в Кузнецовську. Діти були в захваті й виявилися добре підготовленими, цікавилися, в чому полягає робота атомника.

За словами А. Вендланд, на ура пішов спецодяг робітників реакторного цеху. Комплект на пам’ять німецькій дослідниці подарували на РАЕС. А в школу вона принесла його для наочності. Діти охоче приміряли спецкостюм та фотографувалися з табличками із зображенням вказівних знаків українською мовою з електричного цеху РАЕС (на знімку).

Фото надане прес-службою РАЕС.