На території Кіровоградської області дорогами державного значення проїзд забезпечено, за винятком ділянки Олександрівка—Кіровоград—Миколаїв, де рух перекрито. На ділянках Городище—Шпола—Новоукраїнка—Бобринець—Устинівка, Тишківка—Вільшанка—Первомайськ, Пушкове—Вільшанка—Добровеличківка, Тальне—Кам’янече—Нерубайка—Голованівськ—Ульянівка, Новоархангельськ—Добровеличківка—Миколаїв, Шишкіне—Компаніївка—Устинівка, Устинівка—Долинська—Петрове—Жовті Води, Глинськ—Олександрія—Петрове та Новоархангельськ—Петроострів—Новомиргород рух ускладнено, повідомляє Служба автомобільних доріг.

Ще гірша ситуація — на дорогах місцевого значення. 98 населених пунктів кількох районів області залишаються відрізаними від районних та обласного центрів. Там сидять без хліба, а місцями — і без світла.
За офіційними повідомленнями, снігові замети зараз намагаються прибрати 15 спеціально призначених машин Кіровоградського облавтодору, підрозділи ДСНС надали три машини і людей. Для розчищення автошляху Кіровоград—Миколаїв обласне управління з надзвичайних ситуацій Кіровограда направило до Бобринецького району шляхопрокладач БАТ, який належить до важкої інженерної техніки. А от допомоги від Збройних Сил не видно жодної...
Тим часом діти молодших класів на Кіровоградщині — на позачергових канікулах. А там, де температура повітря знизилася до мінус 24, залишаються вдома й учні старших класів. Школи запрацюють, щойно потеплішає, повідомляють в управлінні освіти і науки Кіровоградської ОДА.
Фото прес-служби управління ДСНС.
Водії можуть відігрітися в спецавтомобілі, який надали місцеві рятувальники.