До пологового відділення Бобринецької центральної районної лікарні 20-річну Галину Рудницьку із села Трудолюбівка привезли рятувальники. По допомогу до них звернулася сільський голова Ольга Рябоконь. У село бійці ДСНС вирушили разом з лікарем. І хоч відстань від райцентру до Трудолюбівки невелика, близько 10 кілометрів, швидко подолати її не вдалося. Біля села Мирне дорогу перекрили перемети довжиною 400 метрів і висотою півтора. Щоб не витрачати часу на боротьбу з кучугурами, рятувальники проклали шлях полями, де снігу було небагато. За півгодини вони надали першу допомогу породіллі та вчасно доправили її до лікарні.
Через негоду вчора внаслідок спрацювання автоматичних систем захисту ЛЕП виявилися знеструмленими сім населених пунктів у двох районах області, зокрема в Олександрійському. Напередодні без електропостачання внаслідок аварійного відключення ЛЕП залишилися 414 жителів сіл Розсохуватка та Леніно-Ульяновка Маловисківського району і 140 мешканців п’ятиповерхівки в селищі Помічна Добровеличківського. У будівлі навпроти будинку організували пункт обігріву. До відновлювальних робіт залучили аварійні бригади РЕМів.
Дивний і дуже невчасний вигляд має нещодавно опубліковане оголошення Новоукраїнського РЕМу про те, що в період з 1 по 28 лютого у зв’язку з виконанням планових робіт з обслуговування електрообладнання «відбуватиметься тимчасове знеструмлення абонентів». Без світла з цієї причини можуть залишитися пожежна частина, СТО і навіть... очисні споруди.