Сильні морози кінця січня вплинули на ціни на ринках Луцька. Картопля і морква після новорічних свят подорожчали в середньому на одну гривню. За кілограм «другого хліба» просять 6 гривень, моркви — 4—5. Можливо, для Донбасу і півдня подібні ціни звичні, а для Волині — рекордні за всі роки. Молоко коштує приблизно стільки ж, як і рік тому — 8 гривень за літр, сметана сепараторна — 38, сир кисломолочний — 32—36 гривні. Дивує цибуля ріпчаста — 7,5 гривні за кілограм (ще торік вона була втричі дешевша).
На Центральному ринку — саме його ми сьогодні моніторимо — кілограм свинячої шинки коштує 45 гривень, телячої — 55, сало — 25 гривень за кілограм. Продавець пропонував мені кілограм шинки навіть за 38 гривень. «Бачите, черги немає, — ділився він враженнями за день. — Люди ходять, придивляються, розпитують, а купують не дуже, не мають грошей. Народ в основному живе бідно. А нам знижувати ціни теж не можна. Не можемо ж торгувати собі в збиток».
При вході в ринок чоловік продавав журавлину. Літрова баночка 20 гривень. Зупиняюся, купую. Червона кисло-солодка ягода корисна й смачна. Пройнявшись до мене довірою, продавець розповідає, як робити з неї популярну на Волині міцну настоянку. Вона і справді ароматна, та все ж використаю зимові ягоди для виготовлення морсу, який прекрасно вгамовує спрагу і зміцнює організм.
І ще про одне: вже давно помічаю, що людей на луцьких ринках поменшало. Серйозними конкурентами для них стали супермаркети, де ціни подекуди навіть дешевші. Так, у найбільшому з них — «Там-Тамі» — за цукор, борошно, гречку покупець заплатить від 0,5 до 2,5 гривні менше. Зокрема, солодкий «пісок» продають на «Центральному» по 8, борошно вищого ґатунку — по 5 гривень за кілограм. У «Там-Тамі» зекономив би зо дві гривні.
 
Волинська область.