Під час робочої поїздки на Черкащину Президент України Петро Порошенко побував у Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби України імені генерал-майора Ігоря Момота.
— Перед прикордонниками стоїть завдання гарантувати високий рівень безпеки для громадян України в умовах гібридної війни з боку Російської Федерації, терористичних загроз, світової міграційної кризи, — підкреслив Президент, виступаючи перед військовослужбовцями. — Для цього вживаються додаткові заходи щодо посилення контролю за в’їздом в Україну. Зокрема, у стислі терміни у пунктах пропуску розгорнуто систему біометричного контролю іноземців. Особливо це стосується осіб, які в’їхали із країни-агресора.
Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України відзначив досягнення центру та високі результати у підготовці прикордонників, які визнають американські і європейські партнери.
— В України є зараз, нарешті, вперше за 27 років, потужна боєздатна армія, яка точно здатна зупинити агресора. В України є сучасна і боєздатна Державна прикордонна служба, яка є важливою складовою сектору безпеки і оборони, що на наших очах прискорено набуває здатності діяти відповідно до стандартів 
НАТО і найкращих світових практик, — наголосив глава держави.
Президент доручив представити до державної нагороди прикордонника, начальника відділу прикордонної служби «Ділове» Мукачівського прикордонного загону, майора Вадима Березенського, котрий героїчно загинув на ділянці українсько-румунського кордону 17 листопада 2018 року, а також вирішити питання забезпечення його родини, де двоє дітей, квартирою і матеріальною підтримкою.
Присутні вшанували пам’ять майора Вадима Березенського та всіх героїв-прикордонників, які загинули під час виконання свого обов’язку, хвилиною мовчання.
Під час перебування у центрі підготовки Президент України привітав прикордонників з Днем Гідності та Свободи й вручив вартовим кордону державні нагороди.

Черкаська область.