На цьому наголошується у зверненні Президента до громадян України. Його текст розміщено на офіційному веб-сайті глави держави.

«Звертаюся до вас із почуттям великої тривоги й турботи про життя і здоров’я багатьох людей, які втягнуті в протистояння безвідповідальними політиками. На превеликий жаль, це протистояння не обійшлося без жертв, — ідеться в документі. — І кожен із нас запитує: в ім’я чого страждають люди? Чому політики не закликають до миру, спокою та порозуміння, а навпаки — розбурхують ще більше настрої своїми невиваженими і безвідповідальними заявами, думаючи про власні рейтинги більше, ніж про життя та здоров’я людей».

«Усі зобов’язання, які влада взяла на себе, ми виконали», — наголошується в зверненні. У тому числі парламент ухвалив закон «про амністію», який гарантує учасникам протестів свободу та звільнення тих осіб, яких було затримано під час конфліктів.

«Однак опозиція продовжує нагнітати ситуацію, закликає людей стояти на морозі задля політичних амбіцій кількох лідерів. Я думаю, що це неправильно. Переконаний, ми повинні зрозуміти: немає майбутнього в держави й народу, якщо політичні інтереси окремих груп поставлено вище існування самої України», — наголошує керманич.

Звертаючись до співвітчизників, глава держави закликає спільними зусиллями зробити все задля миру, спокою та нормального життя країни. «Зі свого боку я з якнайбільшим розумінням і прихильністю буду ставитися до потреб і прагнень людей, враховуючи ті помилки, які бувають у кожної влади, бо ж помилок не припускається лише той, хто нічого не робить», — наголошує Президент.