Футбол. Усе йде до того, що в українській Прем’єр-лізі таки збільшиться кількість команд-учасниць. За інформацією «ТаТоТаке», всі клуби УПЛ, окрім донецького «Шахтаря», виступили за розширення, тому питання щодо участі в змаганнях 16 команд замість 12 фактично вирішено.
Річ у тім, що у «гірників» немає достатньої кількості голосів, а ФФУ не піде на відкритий конфлікт проти більшості клубів чемпіонату.
Офіційна позиція донецького клубу полягає в тому, що інфраструктура потенційних новачків («Колос», «Інгулець» та інші) не дотягує до рівня УПЛ. Це, мовляв, призведе до того, що дебютанти гратимуть домашні поєдинки не у своїх містах.
Дивне твердження, адже цими двома клубами не обмежується список можливих новачків УПЛ. До речі, турнірну таблицю Першої ліги очолює «Дніпро-1». Інфраструктура цього клубу ні у кого не викликає сумніву. І дивно буде, якщо дніпряни, яких очолює амбітний Дмитро Михайленко, не гратимуть на власній «Дніпро-Арені», а шукатимуть інші стадіони для своїх поєдинків. Маячня якась, скажуть нормальні люди.
Чудовий стадіон у харківського «Металіста 1925», на якому, до речі, грає домашні поєдинки чемпіонату УПЛ і єврокубків сам «Шахтар». І національна збірна охоче виступає на суперсучасному ОСК «Металіст».
Луцька «Волинь» також користується сучасною реконструйованою ареною «Авангард». І підтримує цю команду велика армія вболівальників.
Мабуть, затишна і модернова «Оболонь-Арена», інфраструктура «пивоварів», тренувальна база в Бучі викликають заздрість у багатьох колективів з вищого класу. Має «Оболонь-Бровар» і команду U-19.
Грають оболонці у першості переконливо з того моменту, як їх знову очолив відомий у минулому гравець київського «Динамо» і збірної України, авторитетний фахівець Сергій Ковалець.
Своїх головних конкурентів команда зі столичного Оболонського району обіграла на їхніх полях: «Металіст 1925» — 1:0, «Дніпро-1» — 3:1, «Волинь» — 4:2. Звичайно, оболонці мріють про УПЛ, а їхній наставник пригадує, як клуб виступав у вищому класі. В чемпіонаті-2010/2011 «Оболонь» (команда тоді мала таку назву), очолювана Сергієм Івановичем, двічі обіграла «Шахтар» (1:0 і 1:0), виграла у «Динамо» на його полі (2:0) і звела внічию другий матч із земляками (2:2) вдома.
Мабуть, і президент клубу Олександр Слободян, котрий тонко розуміється на футболі і створює для своєї команди відмінні умови, також не проти розширення УПЛ.
Щодо «Інгульця» і «Колоса», то, якщо ці клуби здобудуть право виступати в УПЛ, їхні керівники (люди, повірте, серйозні і відповідальні) зроблять усе, щоб місцеві стадіони відповідали вимогам.
Нагадаємо, що на останньому засіданні ФФУ це питання перенесли. Втім, розширення УПЛ до 16 клубів може відбутися вже з сезону-2019/2020. Але давайте дочекаємося офіційного рішення...

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.