Футбол. Сьогодні в Петах-Тікві (північно-східному передмісті Тель-Авіва) на стадіоні «Ха-Мошава» (вміщує   11 500 глядачів) розпочнеться міжнародний турнір за участю провідних клубів України та Росії.
Тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу збирається задіяти в Ізраїлі такий склад: воротарі — Андрій П’ятов, Антон Каніболоцький, Богдан Сарнавський, Микита Крюков; оборонці — Даріо Срна, Сергій Кривцов, Ісмаїлі, Олександр Воловик, В’ячеслав Шевчук, Едуард Соболь, Дмитро Чигринський, Василь Кобін, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький; півоборонці — Ілсіньо, Дуглас Коста, Фред, Веллінгтон Нем, Тарас Степаненко, Фернандо, Тайсон, Алекс Тейшейра, Бернард, Томаш Гюбшман; нападники — Едуардо, Луїс Адріано, Антон Шиндер, Дентіньо, Факундо Феррейра.
Наставник «Металіста» (Харків) Мирон Маркевич розраховує на таких виконавців: воротарі — Богдан Шуст, Владімір Дишленкович, Олександр Горяїнов, Рустам Худжамов; оборонці — Сергій Пшеничних, Папа Гуйє, Родріго Моледо, Олександр Азацький, Андрій Березовчук, Крістіан Вильягра, Марсіо Азеведо; півоборонці — Павло Ксьонз, Едмар, Андрій Богданов, Ромеро Марлос, Дієго Соуза, Себастьян Бланко, Олександр Нойок, Олег Шелаєв, Алехандро Гомес, Олег Краснопьоров, Олександр Андрієвський; нападники — Володимир Гоменюк, Марко Девич, Артем Радченко, Володимир Барилко, Руслан Степанюк.
А тепер розклад матчів:
1-й тур. 30 січня. ЦСКА — «Металіст» (17:55 за київським часом, Футбол-2, Россия-2). «Шахтар» — «Зеніт» (20:55, Футбол-1, Россия-2).
2-й тур. 2 лютого. «Зеніт» — ЦСКА (17:55, Футбол-2, Россия-2). «Металіст» — «Шахтар» (20:55, Футбол-1, Россия-2).
3-й тур. 5 лютого. «Зеніт» — «Металіст» (17:55, Футбол-1, Россия-2). «Шахтар» — ЦСКА (20:55, Футбол-2, Россия-2).
Немає сумнівів, що ці матчі принесуть певну користь нашим клубам у плані підготовки до другої частини сезону, особливо до матчів Ліги Європи, котрі відбудуться в другій половині лютого. Зрозуміло, що тренувальна практика саме в умовах змагань є особливо цінною.
Однак є й зворотний бік медалі. Дехто з російської  держави, вперто нав’язуючи неприйнятні для більшості українців ідеї, поспішає назвати турнір в Ізраїлі репетицією майбутнього об’єднаного чемпіонату. Та скільки вже було тих репетицій? Згадаймо три розіграші Кубка Першого каналу в Ізраїлі. У двох з них перемогли «Шахтар» і «Динамо». Влітку минулого року в Києві, Донецьку і Москві в короткотривалому турнірі змагалися «Динамо» (Київ), «Зеніт» (Санкт-Петербург), «Шахтар» (Донецьк) і «Спартак» (Москва). Знову ми взяли гору — виграли кияни.
От і давайте, на здоров’я, і взимку, і влітку проводити такі змагання, коли є бажання і кошти. Але чогось більшого і бути не може. До речі, про це неодноразово заявляли перші особи ФІФА та УЄФА. Керівництво Російського футбольного союзу (РФС) і Міністерства спорту Росії щоразу висловлюють свою непохитність у цьому питанні: лунає категоричне «ні» об’єднаному чемпіонату. Воно і зрозуміло: серйозні люди вважають нісенітницею створення якогось об’єднання. Але це той випадок, коли «скромні» опоненти, яких виганяють у двері, ніяк не вгамуються й у вікна лізуть.
 
«Металіст» встиг провести контрольний матч проти хабаровців.
 
Останні приготування «Шахтаря».
Фото ФК «Металіст» і ФК «Шахтар».