На Кіровоградщині, де нині вночі стовпчик термометра опускається нижче 20 градусів морозу, розгорнуто кілька десятків пунктів обігріву. Тут разом з працівниками відділень соціальної допомоги цілодобово чергують рятувальники. Щодня до них за допомогою звертається до двох десятків чоловік — насамперед безхатченків та малозабезпечених.

У лікарнях вже з’явилися перші пацієнти з ознаками обморожень. Утім, їх могло бути набагато більше. Опікуючись безпекою громадян, рятувальники не лише обігрівають тих, хто до них звертається, а й пропонують кожному гарячий чай та бутерброди.

До того ж біля пунктів обігріву бійці ДСНС встановили біотуалети. Можливо, невдовзі тут з’являться ще й душові, де замерзлі обездолені зможуть помитися. Адже у великих наметах рятувальників цілодобово є гаряча вода, а місцеві жителі готові надавати бездомним одяг та взуття.

Фото автора.

 

Відвідувачів пункту обігріву пригощає бутербродами начальник відділення планування та контролю АРЗСП управління ДСНС, майор служби цивільного захисту Олександр Бєлік.