Бокс. Київ. КВЦ «Парковий». Бій за звання чемпіона світу WBA у найлегшій вазі (50,8 кг) між володарем титулу українським боксером Артемом Далакяном (18-0, 13 КО) і претендентом, третім у рейтингу версії домініканцем Грегоріо Леброном (21-5, 16 КО).
Далакян здобув перемогу технічним нокаутом у п’ятому раунді. Протягом бою українець чотири рази відправляв суперника в нокдаун — один раз у другій трихвилинці і тричі — у п’ятій. Тому рефері достроково зупинив поєдинок, застосувавши правило трьох нокдаунів.
Слід сказати, що поєдинок тривав з перевагою українця, який, хоч і боксував другим номером, але перемагав за очками. Отже, Артем Далакян у лютому цього року здобув титул чемпіона світу WBA. І вже двічі протягом року захистив його.

Окрім чемпіонського пояса, після завершення бою просто в рингу Далакян із рук президента Національної ліги профі-боксу України Михайла Зав’ялова отримав ще й спеціальний приз «Тріумфальний Мік» (на знімку).

***

Зазначимо, що в андеркарті головного двобою вечора боксу відбулися кілька цікавих поєдинків. Зокрема, українські представники суперважкого дивізіону Владислав Сіренко та Олександр Захожий здобули яскраві перемоги нокаутами (кожен у третьому раунді) над бразильськими суперниками — Марсело Насіменту та Іринеу Жуніором відповідно.

Фото instagram.com
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ