Нові книжки для дітей — Володимира Фединишинця «Олівці-братики» та Ольги Тимофієвої «Про звіряток для маляток» — презентували у Закарпатській ОДА напередодні свята Миколая (на знімку).

Другий рік поспіль дитяча література краю поповнюється новими виданнями до найочікуванішого малюками дня в році.

— Закарпаття було і залишається одним з небагатьох регіонів, де реалізується Програма підтримки видання творів місцевих авторів, — цитує слова заступника очільника області Ярослава Галаса прес-служба ОДА. — Цього року у співпраці з п’ятьма видавництвами у рамках Програми видано 17 книжок, у тому числі дві для дітей.
Це не перша презентація нової літератури в ОДА, але вперше — в інтерактивному форматі. Разом з авторами та видавцями на захід завітали ті, для кого створюється ця добра і позитивна література. Поки дорослі розповідали про зміст і сутність опублікованих творів, учні Ужгородської дитячої школи мистецтв малювали доповідачів. А допомагали їм у творчості ті самі «Олівці-братики». Дитячу ж поезію «Про звіряток для маляток» відтворили у театралізованій мініатюрі учениці Ужгородської загальноосвітньої школи № 1.
Створення і популяризація дитячої літератури — це важлива місія дорослих, вважає директор видавництва «Карпати» Віктор Браславець.
— Завдяки цій програмі закарпатська література має змогу творчо розвиватися, — наголосила видавець Олександра Гаркуша.
В ОДА закликали авторів та видавців активізувати співпрацю, щоб і наступного року краяни мали можливість ознайомитися з новими творами своїх талановитих земляків. А презентовані нині книги вже найближчим часом надійдуть до бібліотек, закладів культури та освіти.

Василь НИТКА.
Фото прес-служби ОДА.