В області склалася критична ситуація із прийняттям бюджету на 2014 рік. Так вважає голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець (ВО «Свобода»). За його словами, з проектом мають ознайомитися депутати, профільна комісія, подати свої пропозиції, зауваження, але документ поки що не надходив. Вину за це він покладає на працівників облдержадміністрації і вимагає від прокуратури притягнути винних до відповідальності. У свою чергу в облдержадміністрації пояснюють, що така ситуація склалася через дії протестувальників, їхні ходіння кабінетами з вимогою написати заяви про звільнення тим, хто займається бюджетним процесом. Це унеможливлює нормальну роботу над проектом бюджету. Саме під тиском майданівців заяву про звільнення змушений був написати заступник голови ОДА Василь Гецько, у віданні якого якраз були економічні питання. Та Тернопільщині не звикати жити без бюджету. Торік його прийняли аж у листопаді. Тоді проведення сесії блокували представники опозиційних сил.
До речі, дехто із представників влади вже відмовляється від своїх заяв про вихід із Партії регіонів. Зокрема, голова Чортківської райдержадміністрації Степан Кобіс звернувся до райвідділу внутрішніх справ із заявою про те, що 27 січня до його робочого кабінету зайшли до півсотні осіб і змусили написати заяву про вихід із Партії регіонів. Після того, як вони вийшли, керівник району звернувся до правоохоронців із заявою про тиск.
Тернопільський окружний адміністративний суд за поданням прокуратури зупинив дію 22 незаконних рішень, прийнятих Тернопільською обласною радою, Бучацькою, Гусятинською, Збаразькою, Козівською, Теребовлянською районними радами та Тернопільською міською радою 25—28 січня 2014 року. Не відбулося й анонсованого євромайданівцями пікетування обласної прокуратури, призначеного на 28 січня.
Тернопільська область.