Створено першу у світі автоматизовану станцію видачі посилок (на знімку), яка може увійти до Книги рекордів Гіннеса.

21 грудня у Києві у НК «Еспоцентр України» зафіксовано рекорд — створення найбільшого автоматизованого пункту видачі, організатором та ініціатором якого виступив бізнес-акселератор Omni Campus.
«У ці грудневі дні за допомогою нашої інноваційної ініціативи не просто хотілося зареєструвати рекорд, а подарувати дітям хоча б трошки позитивних емоцій. Тому ми вирішили завантажити 1200 подарунків і віддати дітям, які зареєструвалися першими. Нам дуже хотілося б вірити, що соціальність і технології стануть важливою частиною життя, а для Експоцентру — імпульсом для розвитку», — каже Ганна Снітко, засновник Omni Campus.
Станція-рекордсмен — це програмно-апаратний комплекс на 1182 комірки. З його допомогою можна за 15 секунд забрати посилку, використовуючи індивідуальний код, який люди отримують на свій телефон.
Журналісти та гості також брали участь у фіксації рекорду. Вони успішно користувалися поштоматами й підтвердили, що камери відкриваються автоматично. На локації цього дня працювали аудитори міжнародних компаній Baker Tilly і PSP Audit. Вони зафіксували рекордну кількість комірок — 1182. Попереду — 24-годинні зйомки локації. Після цього можна буде говорити про зарахування автоматизованого пункту видачі в Книгу рекордів Гіннеса. Своє рішення комісія Книги рекордів озвучить ще до нового року.
Технологію забезпечив інноваційний партнер — міжнародна компанія OMNIC. «Наступного року компанія планує запуск автоматизованих ярмарків по локаціях своїх представництв: Лос-Анджелес і Сан-Франциско в США, Мінськ у Білорусі, Москва в Росії, Люблін у Польщі», — розповідає Артур Демірджан, член правління OMNIC USA.
З 22 по 25 грудня станція була відкрита для киян і гостей столиці, діти яких змогли за допомогою індивідуального коду отримати свої подарунки.
Після того як автомати видали дітям 1200 безплатних подарунків, з 26 грудня на цій само локації відкрився найбільший у світі автоматизований ярмарок. Прибуток з кожної транзакції її організатори передадуть до фонду «Таблеточки».
«Інновації — це круто, а тим більше, коли це робиться для дітей. Але ще приємніше, що за допомогою інновацій ми зможемо допомогти хворим дітям, які поки що не можуть отримати свій подарунок на цій дивовижній станції», — каже виконавчий директор фонду «Таблеточки» Світлана Пугач.

OMNIC
Міжнародна компанія, що надає послуги з формулювання стратегії зростання на базі технологічних рішень у крос-індустріальних інноваціях у сфері рітейлу й логістики. Компанія об’єднує 170 професіоналів, з них 60 високо-кваліфікованих інженерів і 70 консультантів. Офіси компанії розташовані у Лос-Анджелесі (США), Сан-Франциско (США), Києві (Україна); Москві (Росія); Мінську (Білорусь). Загальна кількість виконаних проектів на 31 грудня 2017 року — 217.

Omni Campus
Бізнес-акселератор з фокусом на створенні технологій для автоматизації у рітейлі й логістиці. Соціальний простір, де разом розбудовуються традиційний великий бізнес, стартапи з IT-командою.