У місті відбудеться гастрономічний фестиваль «Слобожанські смаки». На участь у ньому погодились місцеві ресторани «Здибанка», «Шалена шкварка» та інші — загалом понад десяток закладів громадського харчування. Протягом Різдвяного тижня, з 7 по 14 січня, вони пропонуватимуть відвідувачам автентичні слобожанські страви. Відбудуться також вертепи, концерти артистів та інші святкові дійства.

Ресторани ретельно готуються приймати гурманів та розробляють оригінальні меню, адже авторитетне журі визначатиме серед них переможця, котрий запропонує найоригінальнішу і найсмачнішу страву. Вона стане однією із візитівок регіону.
На Сумщині планують розвивати туристичну галузь, ще й приваблюючи гостей екзотичною кухнею. Тож «гастрономічний фестиваль» — не лише елемент Різдвяного свята, а й одна зі складових важливого проекту.