Якщо народна мудрість стверджує, що хліб — усьому голова, то солодощі, особливо кондитерські вироби, можна вважати серцем кулінарного мистецтва.
«Кондитер — займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів, випікає і прикрашає продукцію. Левова частка робіт виконується вручну за допомогою спеціальних інструментів, перетворюючи професію кондитера на мистецтво. В умовах зростаючої конкуренції і насиченості ринку кондитерам доводиться постійно думати над чимось новим, аби залучити та здивувати клієнтів. Кондитерська справа, якщо вона улюблена, може стати професією та дарувати не лише задоволення, а й давати прибуток. Вона може перерости у власний бізнес», — зауважила Юлія Стратій, гостя клубу для жінок «Перлина», засідання якого відбулося у Заліщицькій районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості. Пані Юля поділилася своїми секретами приготування кондитерської мастики, оформлення тортів, кексів. Кожна учасниця заходу мала змогу власноруч приготувати мастику та виробити з неї солодкі прикраси (на знімку).
Тернопільська область.
Фото надане Тернопільським обласним центром зайнятості.