На межі Івано-Франківської та Чернівецької областей відбулася символічна акція єдності (на знімку). Її ініціювали та організували Снятинська та Кіцманська районні організації партії «Батьківщина». На межі двох областей колись проходив кордон між Польщею та Румунією, що розділяв Галичину та Буковину.

В акції взяли участь представники влади, громадські активісти, учасники воєнних дій на сході із сусідніх районів. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять бійців, полеглих у російсько-українській війні.
«Галичани й буковинці спільно створили живий ланцюг як символ одвічного прагнення українців до єдності, як данину пам’яті про ті вікопомні події. У Станиславові — на той час столиці ЗУНР (нині Івано-Франківськ), 3 січня 1919 року Українська Національна Рада прийняла Ухвалу про злуку із Наддніпрянською Україною. Саме звідти відбула делегація до Києва для завершення об’єднання УНР та ЗУНР в одну соборну українську державу, що й відбулося на Софійській площі 22 січня», — зазначив голова Снятинської райради Іван Угрин.
Від буковинців привітання передав депутат облради Андрій Маковей.
Створили живий ланцюг і в Івано-Франківську, яким засвідчили прагнення до єдності країни.

Фото надано Снятинською райрадою.