У Херсоні муніципальна влада подарувала містянам... дерева на газонах та в парках. Звісно, не всі, а лише ті, що впали під час буревію з крижаним дощем. Він пройшов майже тиждень тому, але ліквідувати його наслідки комунальники досі не спромоглися — адже тоді впали аж 262 старі дерева!
Подекуди їх лише відтягли з проїжджої частини на тротуари, де-не-де прибрали стовбури, але не вивезли гілля, яке нині захаращує всі вулиці без винятку, перетворюючи обласний центр на якусь подобу майданчика під лісозаготівлю. Щоб позбутися цього добра зі щонайменшими витратами сил та часу, міськрада через свій офіційний сайт у відчаї закликала херсонців безплатно забирати деревину для господарських потреб у будь-якій кількості.
Та розтягувати дармові гілки й стовбури по домівках обивателі не поспішають: по-перше, мало в кого зосталися пічки, а по-друге, із зогнилих цурпалок паливо вкрай погане — вони більше димлять, ніж дають тепла. А тому, потурбуватися про їх прибирання все-таки доведеться саме комунальникам.
До того ж, і провина в падінні такої неймовірної кількості дерев у Херсоні багато в чому лежить саме на місцевій владі. Оскільки знесення та вивезення лише одного гнилого дерева обходиться бюджету в середньому в тисячу гривень, на цій роботі систематично економили, прибираючи з вулиць максимум сотню таких дерев на рік, тоді як треба — ушестеро більше. Нині впала тільки половина з них, тому не виключено, що деревопад може повторитися під час наступного буревію.