На Сумщині підбили підсумки «Гастрономічного фестивалю». У змаганнях взяли участь десять закладів громадського харчування, котрі мали запропонувати небачені страви, здатні стати «гастрономічною візитівкою» регіону. Обласна влада вважає, що оригінальна кухня серед іншого приваблюватиме на Сумщину туристів.
Журі визначило переможців у кількох номінаціях. Зі страв експерти звернули увагу на бараболю-маківницю, бабу-шарпанину, шпундру та деякі інші. Ці наїдки згадуються ще в «Енеїді» Котляревського, але в наш час забуті. Чи багато хто знає, що шпундра — це поросяча почеревина, яку готують у буряковому квасі і подають з гарніром із буряка?
Страву, яка символізувала б Сумщину і покуштувати яку до області їхали б численні гості, поки що не визначили. Тож конкурс вирішили продовжувати, а коло його учасників — розширювати.
Сумська область.