«Дорога життя для Заріки» — у статті під такою назвою в «Голосі України» за 13 грудня 2013 року йшлося про те, що розташоване на березі Стоходу село Заріка відділяє від райцентру Любешів широка заплава, а прокладена нею пішохідна дамба, особливо мости-кладки на ній, стали небезпечними для життя і здоров’я людей.

Нині роботи на цьому об’єкті завершено, введено в експлуатацію усі чотири мости загальною довжиною 66 метрів, підсипано в місцях, де в повінь Стохід заливав доріжку, саму дамбу. Для цього додатково вкладено понад сім тисяч кубометрів ґрунту, 167 кубометрів щебеню і каменю. Роботи виконало Любешівське управління водного господарства.

Отже, тепер, щоб потрапити із Заріки до центру селища Любешів, потрібно пройти всього 1,2 кілометра, а не шість, якщо обходити довкіл. Поліпшиться і пропускна здатність перегородженої дамбою заплави, а тому повенева вода швидше стікатиме Стоходом.

Нагадаємо, що роботи виконували за рахунок коштів, виділених з державного бюджету на запобігання підтопленню населених пунктів Волині.

Волинська область.

На знімку: прокладено чотири такі мости через заплаву Стоходу.

Фото Віктора КРИСЬКА.