На Донбасі наші військові активно застосовують новітні протитанкові ракетні комплекси для того, щоб зупинити ворога. Так, військовим на донецькому напрямку вдалося знищити бронемашину противника і розбити ущент блокпост російських найманців. У штабі Об’єднаних сил повідомили, що ворог під щільним мінометним вогнем намагався захопити позиції ЗСУ. Однак їхні плани вдалося зірвати.

Загалом за добу (на ранок 7.02) російські найманці 11 разів відкривали вогонь, зокрема тричі із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Так, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» обстріли позицій велися з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів у районі Лебединського та Павлополя, з мінометів калібру 82 мм — у районі населених пунктів Піски, Водяне.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник гатив із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Кримського, хутора Вільний, Південного, а з мінометів калібру 82 мм — в районі населеного пункту Жованка. Також терористи відкривали вогонь зі стрілецької зброї в районі населеного пункту Станиця Луганська.

«Унаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець не постраждав. За даними розвідки, двох окупантів знищено та один дістав поранення. Також знищено вантажівку бойовиків марки «Урал», — йдеться в повідомленні штабу ООС.

Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — околиці Донецька): «Ворог продовжує підступно обстрілювати наші позиції. Вночі прилетіло кілька мін 82-го калібру. Б’ють досить влучно. Вдень в основному гатять з великокаліберних кулеметів, гранатометів. На жаль, у нас є сумна звістка. Загинув наш побратим. Ще двох хлопців поранено. Це робота ворожого снайпера. Тяжко розповідати про такі події. Важко переносити це все, брати до душі. Однак нічого не вдієш. Це наша робота. І бойовики обов’язково будуть покарані».