Уже п’ятий день адміністративний будинок влади на Прикарпатті перебуває під контролем активістів місцевого Євромайдану. Коментуючи пропозицію влади щодо звільнення від відповідальності всіх учасників акцій протесту за весь період політичної кризи за умови, що протестувальники звільнять захоплені приміщення по всій Україні, голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук сказав, що вона мала прозвучати набагато раніше. Посадовець переконаний: якби людей звільнили, то громадяни не почали б захоплювати адмінбудівлі й питання якихось «обмінів» навіть не виникало б.
Будучи прихильником компромісів, які «просувають справу вперед та знижують напруженість», голова облради переконаний, що рано чи пізно ситуація вирівняється, а ці приміщення все одно використовуватимуться владою. Оскільки область не є учасником переговорних процесів, то, на думку В. Скрипничука, дуже багато залежить від Києва. Звичайно, якщо «за загальної координації дій лідери опозиції, чи просто люди зі здоровим глуздом» вийдуть і скажуть, що цей варіант влаштовує Україну, то більшість людей погодиться зняти облогу приміщень. І це при тому, що «у нас нині є люди, які хочуть зруйнувати все, а потім будувати щось нове, а інші просто хочуть, щоб встановилась українська правда і українці почали жити в європейській державі». Але ця різнобіжність у прагненнях, на думку Василя Михайловича, також вирішиться. Якщо брати Прикарпаття, то порівняно з іншими областями, процес захоплення відбувався не так жорстко. Доступ держслужбовців до своїх кабінетів, окрім голови ОДА та заступників, є вільним. Активісти просто стежать, щоб ніхто із «зайвих» до приміщення не заходив. Також уже вставлено побиті шибки, ремонтуються двері, дано вказівку провести інвентаризацію майна.
А 27 січня в очікуванні мудрих та мирних рішень івано-франківські жінки стали на коліна перед приміщеннями місцевих управлінь СБУ та МВС. З молитвою на устах вони прохали правоохоронців не застосовувати силу та перейти на бік народу. Старші та зовсім юні, навіть мами з дитячими візочками зібралися на акцію «Жінки закликають!».
Близько сотні учасниць тримали в руках плакати із написами: «Ти присягав на вірність народу — не зраджуй його!», «Тату, де ти був, коли калічили і вбивали людей?», «Правоохоронцю, врятуй наше майбутнє!», «Батьку, що я маю сказати твоїм онукам?», «Подумай про своїх дітей: як їм жити з таким ярмом?» та інші.
Івано-Франківська область.