У Херсоні помер міліціонер, поранений одним із учасників протестів. Це сталося не на площі Свободи, де євромайданівці в обласному центрі найчастіше проводять акції протесту, а за кілька кварталів звідти — біля Дніпровського ринку. За неофіційними даними, тут група супротивників чинної влади зчепилася з «тітушками» і справа дійшла навіть до пострілів із пневматичної зброї. 

На звуки бійки нагодилися співробітники карного розшуку, котрі в цивільному та без зброї обходили територію. Один з правоохоронців зробив зауваження порушникам спокою — і похитнувся від удару кулаком в обличчя. На захист оперативника стали колеги і тоді 23-річний учасник бійки вихопив ножа та накинувся з ним на офіцерів. Ті й оговтатися не встигли, як кожен отримав по кілька сильних ударів.

Наймолодшого оперуповноваженого облуправління карного розшуку у званні лейтенанта хлопець з ножем поранив у плече й стегно, старший оперуповноважений (підполковник міліції) був поранений у живіт, а капітана міліції нападник ледь не розітнув навпіл. У вкрай тяжкому стані його відвезли до реанімації обласної клінічної лікарні, де прооперували, видаливши селезінку.

Та наступного дня 29-річний оперуповноважений помер, залишивши без батька 4-річну донечку та дружину — вдовою. Юнака з ножем та його товариша (обидва — приїжджі з Цюрупинського та Скадовського районів області) за годину затримали в гуртожитку місцевого університету, де ті навчаються.

Водночас інші учасники протестів у соціальних мережах розповсюдили інформацію, що це співробітники міліції спровокували конфлікт — не відрекомендувавшись, напали на молодих людей та почали їх гамселити, через що й були прийняті за «тітушок».

Проте начальник управління УМВС у Херсонській області, полковник В’ячеслав Писаренко категорично спростовує цю версію. «Намагаючись зупинити бійку, оперативник відрекомендувався, і тут же на нього напали. Підкреслюю: офіцерів, яких поранили, відрядили для пошуку вуличних грабіжників та злодіїв у районі зі складною криміногенною ситуацією. Хоча вони виконували службові обов’язки, однак були беззбройні і не у форменому одязі», — заявив він на брифінгу.

У міліції також стверджують, що вбивця оперативника до того неодноразово брав участь у пікетах перед будівлею УМВС, і там також не раз провокував конфлікти.

Херсон.